Skip to main content

Daging Smoor is een heerlijk Indonesisch gerecht van gestoofd rundvlees met smaakvolle kruiden en saus. Heerlijk om als saus bij dikke Udon noodels te eten of in een Pita. Dit maak dat ik het recept het gehele jaar door maak waar ik normaal een stoofgerecht egt winters vind. Daarnaast vries ik vaak enkele porties in. Zo ben ik een andere keer snel klaar ben met koken. En smaakt naar mijn mening 100x lekkerder dan een sausje uit de supermarkt bij een noodel gerecht.

Ingrediënten:

  • 800 g runderstoofvlees, in blokjes gesneden
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  •  200 gram tomaat, in blokjes gesneden
  • 5 eetlepels Ketjap manis
  • 1 eetlepel (bruine riet) suiker
  • 1 snuf kaneel
  • 1 snuf kruidnagel
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 1 eetlepel olie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of lente-uitjes, gehakt (optioneel, als garnering)
  • Gekookte rijst of noedels, voor het serveren

Instructies:

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de uien en knoflook tot de uien zacht en lichtbruin zijn.
  2. Voeg het rundvlees toe aan de pan en bak het aan alle kanten bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg alle ingrediënten in de slowcoocker of stoofpan en zet aan.
    Slowcoocker kan gerust op 8 – 10 uur low aanstaan, af en toe controleren en/of doorroerenBij bereiding in de stoofpan is des te langer aanstaat hoe lekkerder maar hier verdampt wat meer vocht dus moet je met regelmaat controleren of alles goed gaat en wellicht wat vocht toevoegen

Leave a Reply

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hii! Laat het me weten als je een specifieke vraag hebt, of geef me een idee waar je naar op zoek bent. Ik help je graag met aanbevelingen of bestelling.