Skip to main content

Chocoladebrownies, er bestaan misschien wel honderden recepten van, maar dit recept heeft iets bijzonders – een gemarmerd patroon door het gebruik van zowel witte als pure chocolade.
De sleutel tot het perfecte brownierecept is om ze een beetje “chewy” te houden aan de binnenkant, waardoor ze lekker smeuïg zijn.
Het is wel vrij machtig, maar als je de brownie in blokjes in de vriezer bewaart, kun je er later nog steeds van genieten.
Ontdooien duurt niet lang. sterker nog je hoeft ze niet eens te ontdooien voordat je er weer van kunt smullen.

Ingrediënten:
voor 16 vierkantjes

200 gram witte chocolade
200 gram pure chocolade
250 gram boter
220 gram rietsuiker (of lichtbruine basterdsuiker)
4 eieren
140 gram bloem


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een vierkante brownievorm of ovenschaal van circa 23 cm met bakpapier.

2. Breek de pure chocolade in stukjes en doe in een magnetronbestendige schaal. Herhaal dit met de witte chocolade.

3. Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel deze gelijkmatig over de twee schalen met chocolade.

4. Plaats de schalen één voor één in de magnetron en smelt de chocolade en boter gedurende 1,5 tot 2 minuten (om en om), waarbij je halverwege even roert. Let op dat de witte chocolade wellicht iets langer nodig heeft.

5. Voeg aan elke schaal de helft van de suiker en 2 geklopte eieren toe. Zeef er vervolgens 70 gram bloem boven en meng tot een glad beslag.

6. Schep om en om een lepel van het witte en pure chocoladebeslag in de brownievorm, waarbij de witte chocolade bovenop moet komen. Gebruik een mes of vork om over de oppervlakte van het beslag te gaan, zodat er een gemarmerd patroon ontstaat.

7. Bak de brownies gedurende 35 minuten in de oven. Ze moeten stevig aanvoelen aan de bovenkant, maar nog een beetje terugveren als je erin duwt.
Haal de brownies uit de oven, maar zorg dat ze nog net niet gaar zijn, anders worden ze te droog en gaat het “chewy” effect er vanaf.

8. Laat de brownies helemaal afkoelen in de vorm en snijd ze vervolgens in circa 16 vierkantjes.

Geniet van deze heerlijke gemarmerde chocoladebrownies!

Leave a Reply

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hii! Laat het me weten als je een specifieke vraag hebt, of geef me een idee waar je naar op zoek bent. Ik help je graag met aanbevelingen of bestelling.