Worstenbroodjes. Op mijn werk in Eindhoven kom ik ze wekelijks tegen. Een hartige warme brood snack voor tussendoor.
Zelf maak ik ze met enige regelmaat en vries ze in. Ideaal voor een zondag ochtend bij een uitgebreid ontbijtje. Ook met verjaardagen en de feestdagen die eraan komen doen worstenbroodjes het altijd goed.
Onderstaand recept is makkelijk te maken zonder al te lang te hoeven wachten tot het deeg klaar is. Je haalt er circa 15 stuks uit.
Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten standaard al in huis.
Houd je van pittig? Voeg er dan wat extra sambal aan toe.
Enjoyy!
Ingrediënten:
Voor het deeg:
250 Gram bloem
100 Gram melk
7 Gram droge gist ( is 1 zakje)
30 Gram boter
1/2 tl. Zoetstof (of een tl. suiker)
1/2 tl. Zout
1 Losgeklopt ei
1 Ei om op het eind de broodjes te bestrijken
Voor de vulling:
500 Gram kip gehakt
1 el Italiaanse kruiden
1 el Pindakaas
1 tl Sambal
1 tl Ketchup (50% minder suiker en zout)
1 tl Paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
*OPTIONEEL: Verse kruiden naar smaak
Instructies:
Optioneel: Strooi er eventueel wat sesamzaadjes overheen.
9. Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar.