Skip to main content
HomeRecepten

Zuurvlees

By 28 december 2022september 29th, 2023No Comments

Zuurvlees of Zoervleisj, het is en blijft een heerlijk stoofgerecht. Een paar keer per jaar maak ik dit lekkere maar vooral ook simpele recept voor lekker bij de frietjes of rijst. De zoetzure saus moet je van houden maar stoofgerechten en eenpansgerechten zijn sowieso wel mijn ding.
Meestal maak ik dit recept in het weekend en eten we er met zijn tweeën, twee dagen van; namelijk één keer met frietjes en één keer met rijst. Meteen twee vliegen in een klap want het is snel op te warmen voor een dag met weinig tijd om ‘s avonds wat op tafel te toveren.
Ook goed per portie in te vriezen trouwens.

 

Ingrediënten:

Voor 4 porties

700 à 800 gram stoofvlees of runderpoulet
1 Grote ui
130 ml witte azijn
130 ml water
65 ml ketjap manis
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel tomatenpuree
1/2 runderbouillonblokje
3 kruidnagels
2 laurier blaadjes
Maïzena of ontbijtkoek om af te binden
*Gemalen peper en zout smaak
*Verse peterselie om af te garneren

Instructies:

1. Snij de ui in grove stukken.
2. Verwarm wat olijfolie of boter in een grote pan. Fruit de ui in de pan.
3. Snij ondertussen het stoofvlees of runderpoulet in blokjes van circa een dobbelsteen grootte en voeg deze toe aan de ui.
4. Bak het vlees kort aan tot het aan de buitenkant bruin kleurt.
5. Voeg de overige ingrediënten m.u.v. de ontbijtkoek/ maïzena aan de pan toe.
6. Laat minimaal 2 uur sudderen in de pan. Bij voorkeur langer, des te langer het suddert, des te malser het wordt.
7. Bind net voor het serveren af met de maïzena of ontbijtkoek.
TIP: heerlijk met verse frietjes of met rijst.

 

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hii! Laat het me weten als je een specifieke vraag hebt, of geef me een idee waar je naar op zoek bent. Ik help je graag met aanbevelingen of bestelling.