Spaghetti klaargemaakt in een pan.
Ik houd van snelle, voedzame en lekkere gerechten voor doordeweeks. Deze spaghetti in één pan is echt ideaal!
Door alles in een pan samen te voegen hoef je namelijk bijna geen afwas te doen en blijven alle smaken behouden. Perfect dus voor een drukke avond waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Doe je dan alles in één pan ? Ja, echt alles! Je (favoriete) groenten, kruiden, kipfilet of ander vlees en natuurlijk de pasta. Zet het vuur aan en roer af en toe door. Zo krijg je een heerlijk smaakvol gerecht in een mum van tijd.
Een heerlijke, voedzame maaltijd zonder gedoe!
Ingrediënten:
Voor 3 tot 4 personen
200 gram spaghetti
600 ml water / groente bouillon
2 eetlepels olijfolie
200 gram snoeptomaatjes, in kwartjes gesneden
1,5 gele/ gekleurde paprika, in blokjes gesneden
0,5 courgette, in blokjes gesneden
1 (rode) ui, in dunne ringetjes gesneden
3 tenen knoflook, in hele dunne plakjes gesneden
1 bosje basilicum, grof fijngehakt
30 gram parmazaan, geraspt
1 handje zwarte olijven, in ringetjes gesneden
1 eetlepel kappertjes
Zout en peper naar smaak.
Optioneel als toevoeging indien vlees gewenst: 2 kipfilets in blokjes gesneden
Extra parmazaan naar smaak
Instructies:
2. Voeg alle gesneden groente, basilicum, de zwarte olijven en kappertjes als parmazaan aan de pan toe. Indien gewenst, leg de rauwe kipfilet erbij.
3. Giet de 600ml water of groentebouillon en de 2 eetlepels olijfolie erbij en breng aan de kook. Draai het vuur daarna naar middelhoog.
4. Laat de spaghetti het vocht opnemen en roer regelmatig goed door zodat er niks gaat vastplakken aan de pan. Dit duurt circa 10-15 minuten.
5. Doordat alle smaken in de pan en vocht zitten, ontstaat er een smeuïge saus om de pasta heen. Zodra al het kookvocht is opgenomen, breng je het gerecht naar wens op smaak met peper, zout en extra parmezaan.
6. Serveer de pasta in diepe borden en garneer met wat extra zwarte olijven en basilicumblaadjes. Eventueel kun je nog extra parmezaan toevoegen voor extra smaak.
Smakelijk!