Pompoen soep… Het hoort wel bij deze tijd van het jaar. Ik had twee Holliado pompoenen ter decoratie op de tafel liggen en vond het nu toch tijd worden deze decoratie weer te vervangen. Dus dat betekend soep.. Dit receptje is tot stand gekomen door de koelkast en voorraad kast open te trekken om kijken of ik iets in huis had om de soep mee op te leuken. Puur pompoen en bouillon vind ik zelf namelijk wel ietwat saai.
Het fijne aan een groente soep is dat je er eigenlijk alles wat op moet qua groenten er wel bij kunt doen.
Ik maakte vandaag een grote ketel van twee pompoenen, ideaal om met je heel gezin van te eten, of in mijn geval, maakte ik er porties van voor 1 persoon om in te vriezen. Fijn als er een van ons laat thuis komt van werken & de kook zin ver te zoeken is.
TIP: Ook leuk om met de feestdagen in een mooi luxe glas te serveren, gegarneerd met geroosterde pitten, of een beetje feta erbovenop gekruimeld, met wat verse peper. Zo geef je er heel eenvoudig een mooi luxe uitstraling aan en ben jij snel klaar.
Ingrediënten:
Voor een flinke pan soep
2 Oranje hollaido pompoenen (deze hoef je namelijk niet te schillen)
3 Tenen knoflook
1 Ui
Stukje gember naar smaak
400 ml Kokosmelk
1 el Gele curry pasta (rode curry pasta kan ook)
1/2 Rode peper, naar smaak
2 stengels bosui
1 Liter groente bouillon
Peper en zout naar smaak
*Verse kruiden naar smaak: ik gebruikte twee takjes tijm, 1 takje rozemarijn en platte peterselie
Instructies:
2. Verwarm wat olijfolie in een grote pan. Fruit de uit, knoflook, rode peper en gember in de pan
3. Snij de pompoenen door midden, verwijder de zaadlijst en snij de pompoen vervolgens in kleine stukjes. Ik gebruik extra deze pompoen variant zodat ik de schil niet hoef te verwijderen.
TIP: gebruik een broodmes om de pompoen door midden te snijden.
Instructies roosteren van de pompoenpitten:
4. Verwarm de oven op hetenlucht stand 150 graden
5. Droog de pitten af in een handdoek, verdeel op de bakplaat, besprenkel met neutrale olie en zout